Policy för retur/återbetalning

Returpolicy:

Vill du byta eller returnera ditt köp? Vi är glada att kunna hjälpa dig! Du kan byta eller returnera upp till 14 dagar efter leveransdatum.

Byte eller retur kan göras snabbt och enkelt genom att kontakta oss på hello@e-scandi.com med ditt ordernummer.

Obs:

För varor som köpts under vår rea erbjuder ZAR Technology ingen möjlighet till återbetalning. Dessa artiklar kan endast bytas mot en annan artikel från kollektionen eller kan lösas in mot butikskredit.

- Vilka är returvillkoren?

Returperiod

Vi använder en returperiod på 14 dagar under vilken kunden kan returnera sitt paket utan att ange någon anledning. Dessa 14 dagar börjar när paketet tas emot. Observera att returförsändelsen måste skickas tillbaka till oss inom dessa 14 dagar.

Villkor för retur

Alla varor måste returneras till oss i oanvänt och otvättat skick som är lämpligt för återförsäljning, med taggarna kvar på varan.

Fraktkostnader återbetalas inte.


- Vilka är returkostnaderna?

Returkostnaden är din egen kostnad beroende på vilken kurir och vilket land du returnerar ditt paket från.


- Hur lång tid tar det att byta en produkt?

Om du anger att du vill byta en produkt när du registrerar din retur, kommer vi omedelbart att börja arbeta med detta. På så sätt kan vi se till att ditt byte slutförs inom några dagar.


- Vad kan jag göra om min utbytesprodukt inte längre finns tillgänglig?

Fråga vår kundtjänst om vilka möjligheter som finns. Vi kommer att ge dig en uppdatering om när vi förväntar oss att kunna leverera produkten. Om du redan har skapat din retur och produkten är slutsåld kommer vi att kontakta dig och arbeta tillsammans med dig för att hitta en lösning.


- Var hittar jag mitt ordernummer för att registrera min retur?

Ditt ordernummer hittar du i det bekräftelsemail du fick efter att du lagt din order. Det är en femsiffrig kod. Om du inte har fått detta e-postmeddelande korrekt hjälper vår kundtjänst dig gärna.


- Vad ska jag göra om en produkt levereras felaktig eller skadad?

Tyvärr händer det ibland att en produkt skadas under transport eller produktion. Vi är naturligtvis glada att lösa detta med dig. Skicka ett meddelande till hello@e-scandi.com med en bild på det som är fel. Vår kundtjänst kommer att arbeta med dig så snabbt som möjligt för att hitta en lösning.


- Vad ska jag göra om jag vill returnera min beställning utanför returperioden?

Kom ihåg att leverera din retur inom 14-dagarsperioden innan returperioden löper ut. Om det mot förmodan inte skulle fungera erbjuder vi dig möjligheten att byta ut produkten mot en ersättningsvara eller en värdekupong. Fråga vår kundtjänst om vilka möjligheter som finns.


- Hur lång tid tar en återbetalning?

Vi gör vårt bästa för att behandla returer så snabbt som möjligt. Efter att vi mottagit din retur på vårt lager behandlar vi den inom 10 arbetsdagar. På din track and trace som du får med din returförsändelse kan du se när paketet har anlänt till vårt lager. Från och med då börjar de 10 arbetsdagarna. När återbetalningen har gjorts kommer du att få ett meddelande om det. Observera att det kan ta upp till 3 dagar innan återbetalningen syns på ditt bankkonto.