FAQ

HOE SNEL KUNT U MIJN VRAAG BEANTWOORDEN?

We beantwoorden berichten en e-mails in de volgorde waarin ze zijn ontvangen en we proberen zo snel mogelijk te reageren. Meestal reageren we binnen 24 uur na ontvangst van een bericht of e-mail.

KAN IK MIJN VERZENDADRES WIJZIGEN NA HET PLAATSEN VAN MIJN BESTELLING?

Nadat een bestelling is geplaatst, kunnen onze magazijnmedewerkers uw bestelling binnen 24 uur inpakken en verzenden, dus het is niet altijd mogelijk om verzoeken tot adreswijziging te verwerken. Als u een fout opmerkt, e-mail ons dan zo snel mogelijk met uw naam en bestelnummer, zodat we proberen correcties aan te brengen aan uw pakket voordat het vertrekt. Er is geen garantie dat we dit kunnen doen, vooral als het eenmaal ons magazijn heeft verlaten, maar we zullen er alles aan doen!

HOE LANG IS DE VERWERKINGSPERIODE?

De verwerkingstijden van bestellingen zijn tussen 1-3 werkdagen na de dag waarop u uw bestelling plaatste. De meeste pakketten worden binnen 24 uur klaargemaakt, maar als onze magazijnen bijzonder druk zijn, kunnen de verwerkingstijden oplopen tot 3 werkdagen na de dag waarop u uw bestelling plaatste.

ALGEMENE VERZENDINFORMATIE:

Ons magazijn verwerkt en verzendt alle bestellingen van maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van belangrijke feestdagen). Na het plaatsen van uw bestelling moet uw pakket binnen 1-2 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling worden verzonden, en u ontvangt spoedig daarna een e-mail met het trackingnummer. E-Packet is onze belangrijkste vervoerder voor Amerikaanse klanten en voor klanten in landen/regio's zoals Canada, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, enzovoort. Afhankelijk van waar u woont, worden pakketten binnen 5-25 dagen geleverd vanaf de verzenddatum.

KOMT MIJN BESTELLING IN ÉÉN PAKKET?

Afhankelijk van de omvang van uw bestelling kunt u aparte pakketten ontvangen die mogelijk 1-2 werkdagen na elkaar aankomen.

UITVERKOCHTE/NA TE BESTELLEN ARTIKELEN:

In het geval dat een van uw artikelen niet op voorraad is, sturen we u een e-mail om u te laten weten wanneer we verwachten de artikelen te verzenden. Als de artikelen naar verwachting niet binnen 2 weken worden aangevuld, zullen we u automatisch terugbetalen voor die artikelen.

ADRESWIJZIGINGEN:

Ons magazijnpersoneel is erg snel, dus als u een fout opmerkt, e-mail ons dan zo snel mogelijk met uw naam en bestelnummer zodat we kunnen proberen uw pakket te onderscheppen voordat het vertrekt. Er is geen garantie dat we dit kunnen veranderen, vooral als het eenmaal ons magazijn heeft verlaten, maar we zullen er alles aan doen!

VERZENDEN JULLIE INTERNATIONAAL?

Ja, we verzenden internationaal en naar bijna alle landen. U ontvangt uw zending 5-25 dagen na verzending van de bestelling. Alle bestellingen worden binnen 1 of 2 dagen verzonden.

IK HEB EEN BESCHADIGD ITEM ONTVANGEN, WAT MOET IK DOEN?

Onze excuses dat uw zending niet in perfecte staat is aangekomen! Neem contact met ons op met uw naam en bestelnummer voor verdere hulp.

HOE KAN IK MIJN BESTELLING VOLGEN?

Ga eenvoudig naar de link 'Mijn bestelling volgen' op de startpagina of in het hoofdmenu en voer uw trackingnummer in om te zien waar uw pakket zich bevindt. Als u verdere hulp nodig heeft, staan wij altijd voor u klaar om u te helpen.

WAAROM WERKT MIJN TRACKINGNUMMER NIET?

Vaak functioneren trackingnummers alleen voor binnenlandse bestellingen, omdat buitenlandse postsystemen de locatie van het pakket niet bijwerken in de systemen van onze vervoerders. Internationale verzending duurt meestal tussen 2-4 weken, dus u kunt inschatten dat het ongeveer zo lang zal duren vanaf het moment dat uw pakket wordt verzonden totdat u het ontvangt. Als uw bestelling binnenlands is en het trackingnummer niet werkt, laat het ons dan weten zodat we ervoor kunnen zorgen dat uw items correct zijn verzonden.

HET TRACKINGNUMMER GEEFT AAN DAT HET GELEVERD IS, MAAR IK HEB MIJN BESTELLING NIET ONTVANGEN?

Alle binnenlandse (VS) leveringsproblemen worden de verantwoordelijkheid van USPS zodra het vanuit ons magazijn of bij onze leveranciers is verzonden. U kunt contact opnemen met USPS op (800) 275-8777 om uw pakket te vinden bij uw lokale postkantoor.

WAT MOET IK DOEN ALS ER IETS ONTBREEKT IN MIJN BESTELLING OF ALS HET BESCHADIGD IS?

Als een van uw gekochte items ontbreekt of beschadigd is, neem dan onmiddellijk contact met ons op om het probleem op te lossen. We hebben een geld-terug-garantie die 30 dagen geldig is vóór de levering van uw bestelling, dus zorg ervoor dat u binnen die tijd contact met ons opneemt. Om contact met ons op te nemen om u te helpen, gebruikt u ofwel het tabblad 'Neem contact met ons op' of e-mailt u ons op support@attire-amsterdam.com